Fascinerendefeiten over Toba Meer, het grootstemeer van Zuidoost-Azië

Toba Meeronder de Indonesië beste reiziger bestemming omvat een intrigerend feit dat zou kunnen blazen uw ideeën.Het is een spanwijdte van ongeveer 100 km en 30 km breed.Verrassend genoeg legde NASA uit dat de uitbarsting ongeveer 60% van de levende dingen op Aarde verwoestte.

Daarnaast zijn er nog steeds veel verbazingwekkende details over het Toba-meer dat wordt beschreven als gevolgd

1.Mount Toba is drie keer gedaald

De eerste uitbarsting vond plaats ongeveer 800.000 jaar terug.Deze uitbarsting creëerde de caldera van de zuidelijke kant van deze berg, met betrekking tot Prapat en Porsea gebieden, Noord-Sumatra.Toen gebeurde de volgende uitbarsting 500,000 jaar terug.In deze tijdsperiode u zien dat deze caldera in de regio met Silalahi en Haranggaol.

De 3e uitbarsting vond plaats 74.000 jaar terug dat de Caldera genereerde.Het was Mount Toba in het Toba-meer dat momenteel populair is bij Samosir Island.

Wonderful Indonesia

2.De supervolcano blijft actief

U begrijpt, Mount Toba als prachtige vulkaan omcirkelt het meer, en Samosir Island blijft actief.Echter, het might’t worden geroepen als het zal Backfire.

3 de plaats van Mount Toba (nu Toba Meer) wordtvermeldals een giftige, gevoelige plaats

Dit is verbonden met de positie van Indonesië, die is gelegen op de vergadering van 3 tektonische platen, met name Eurasia, Indo-Australië samen met de Pacifische plaat.

4 de onderzoeker verklaarde de uitbarsting van Mount Toba veroorzaakte extreme temperatuur

Een onderzoeker bij NY University voerde onderzoek uit om te leren was het klimaat door welgejaarde.Hij ontdekte een product genaamd jaar op de zeebodem resulteerde in de intense grond koorts.Verbazingwekkend was het het gevolg van de uitbarsting van de berg Toba.Sinds de, de temperatuur van de zee gedaald tot 5 graden Celsius.

5 de uitbarsting van de berg Toba veroorzaakte massa dood en extinctie soorten

Volgens een DNA-bewijs, deze uitbarsting bovendien Shrank 60 procent van de wereldbewoners op aarde in deze tijd.

6 de uitbarsting van de berg Toba had een groot effect op wereldwijde

Het is ontdekt dat de moleculaire lava as in 2100 punten in de hele wereld.Het stof van de uitbarsting van Mount Toba werd in de Noordpool verdeeld.

7 Toba Meer is de habitat voor ‘ Batak vis ‘ (Neolissochillus thienemanni)

Deze vis in Batak heeft een hoge historische en culturele waarde.

8 Toba Meer was populaironderinternationale toeristen

In het begin van 1990 was Toba Meerpopulaironderinternationale toeristen.Ze waren voornamelijk in Nederland, Maleisië, Singapore, Duitsland, Japan, Zuid-Korea en zelfs een paar uit Amerika geweest.